2 Nisan 2013 Salı

Beni Seç/Kiera Cass-Kitap Yorumu..

   Öncelikle sadece kendi yorumumu yazacağım yani öyle arka kapak yazısı, sayfa sayısı falan yok çünkü bunları hepimiz biliyoruz artık. Birçok kişi zaten kitabı okudu ve sonunda bende okudum ve bayıldımmmm :)
     Dün akşam saat ona doğru başlayıp üçe doğru yattım ve okuldada bütün gün uyudum :) Kesinlikle harikaydı! Her şeyden önce konusu çok ilgi çekiciydi. Sarayda yaşanacak olaylar falan filan. Yani bir kere kızın ismi bile çok ilgi çekiciydi, asildi ve güzeldi. America Singer! En çokta kızların arasındaki atışmalar kapışmalar falan zevkliydi :)
     Ve sonuna kadar Team Maxon diyorum başka da bir şey demiyorum :) TATLIM ya :) Gerçi ben kitabı okumadan önce tabii prens falan deyince daha sert birisini bekliyordum ama meğer ne kadar yumuşak kalbi varmış onun öyle :) Yazık sarayda hiç arkadaşı olmamış :( Ama kitabın sonlarına doğru America'ya Celeste(uyuz) yüzünden bağırmasına çok kızdım ama bu kızdığım diğer bir noktanın yanında hiç kalır. Yani America nasıl olurda sarayda Aspenle(ki kendisini hiç sevmedim çok itici buldum) öpüşür. Bu Maxon'a ihanet sayılır neysekş sonradan vazgeçti hele orda Aspen'in ben pes etmem tarzındaki lafları yokmuydu iki kat sinir oldum kendisine neyse.
     Birazda seçimdeki kızlardan bahsedelim. Celeste tam bir salak, çok iyi bir yalancı ve feci şekilde iki yüzlü. Marlee iyi, şeker bir kız ama kitabın sonunda tip tip davrandığı için biraz soğudum. Kriss biraz kendini beğenmişlikle karışık şeker bir kız. Ve America seçime katılan üç beşinci(sonra üçüncü) sınıftan biri. Elit olan ve Maxon'ın verdiği söze göre son ikiye kalacak olan tek beşinci sınıf. İşte böyle.
     Birazda yazardan bahsedelim. Kendisi hakkında bir yazı okumadım ancak youtube da videolarını izledim ve ingilizcem çok iyi olmamasına rağmen yani videoların büyük bir kısmından bir şey anlayamama rağmen çook tatlı bir kadın olduğunu anladım. (Bakmak isteyenler için link.) Buda onun videolarından kestiğim birkaç resim :)
Yazar burada kitabın dizisinin çekileceğini öğrendiğinde nasıl hissettiğini gösteriyor:)

Ve yazar Seçime katılan bazı kızları kendisi canlandırmış ayrı ayrı videolarını çekmiş :)

Bu Natalie :)
Bu Kriss :)

Bu Elise :)

Bu Celeste :)

Buda Marlee :)
Ve son olarak kitabın orjinal fragmanına bakarken bu kızlar dikkatimi çekti. Soldaki hakında bir fikrim yok. Ortadakini saçları kat kat kesildiği için ve mavi giydiği için America ya benzettim. Sağdakini ise sarışın olduğu ve sarı giydiği için Marlee' ye benzettim :)

3 yorum: