9 Mart 2013 Cumartesi

Kitap Fuarııı...

Sonunda uzun zamandır heyecanla beklediğim kitap fuarı bugün gösterişli bir törenle açıldı. (Açılış töreni hakkında hiçbir fikrim yok maksat muhabbet :)) Ve tabii bende hemen gittim. Öncelikle Fuarın ilk günü olmasına rağmen beklediğimden daha az kalabalıktı. Özellikle önce test kitaplarının satıldığı salon gitmiştim ve bayağı bir boştu. Ancak okuma kitaplarının satıldığı salonlar için aynı şeyi söyleyemem tabii. Belirli bir bütçeyle gittiğim (kan kusarak biriktirdiğim harçlığım ve babam sağolsun :)) için yayınların sadece indirim reyonlarına baktım. Tabii büyük bir kısmı hayalkırıklığı ya neyse.. Şimdii en sevdiğim yayınevinden en sevmediklerime doğru gidelim :

1.Arkadya yayınları: Fuarda Arkadya yayınlarını çok sevdim çünkü çok güzel indirimleri vardı, muhteşem püsküllü ayraçları vardı ve görevlileri çok tatlıydıııı :) Çok samimiydiler kitaplar hakkında bilgiliydiler ve sohbet etmeye meraklıydılar :) Özellikle adını bilmediğim bir abla sağolsun çok yardımcı oldu. İşte bu yüzden Arkadya yaınları favorim oldu. Ayrıca kitaplarının büyük bir kısmı 10, bir kısmı 7, bir kısmı 5 liraydı. Arkadya yayınlarından çok istediğim Dostluk Ekmeğini ve Mart menekşelerini satın aldım.

























2.Ephesus Yayınları: Fuarda Ephesus Yayınları çok ilgiliydi. Çok sevdim kendilerini. VE bunun en büyük nedenlerinden biride tüm kitaplarının 10 lira olmasıydı. Ve Şöyle bir ironi var ki buna rağmen bu yayın evinde sadece bir adet kitap aldım çünkü çok fazla istediğim bir kitabı yoktu ama olsun Ephesus Yayınlarına 10 üzerinden 10 veriyorum :) Ayrıca Ephesus yayınlarının o çok ama çok istediğim ayraçlarından da aldımm. Ve bir kez daha ayrıca :) Ephesus yayınları okuyucularına kuşe kağıda basılmış, birçok kitabının tanıtımının olduğu, "Her kitap yeni bir yolculuktur" adı altında (ki çok beğendim) birleştirdiği güzel tanıtım kitapçıklarıda veriyordu. Buda Ephesus yayınlarından aldığım Pamuk İpliği;


3.Dex Yayınları: Aslında Dex yayınları fuarda beni biraz hayalkırıklığına uğrattı çünkü diğer yerlerde düzenlediği kitap fuarlarına bakmıştım ve birçok kişi görevlilerinin çok tatlı olduğunu söylemiş ancak bana denk gelen öyle değildi açıkçası ilgisizdi biraz :( Ve o çok istediğim kitap resimleri olan rozetlerinden de vermediler sadece bir tane Melez kartpostalı verdiler. Bunun dışında indirimleri gayet güzeldi. Dex yayınlarından çok merak ettiğim Başlayanlar kitabını, başlamak istediğim bir serinin ilk kitabı olan Melez kitabını, çerez olarak okurum dediğim Zehir Yiyenler ve Hiikayeleri kitabını ve konusu hakkında hiçbir şey bilmediğim bana tam anlamıyla bir süpriz olacak olan Koruyucu kitabını aldım.
4.Martı Yayınları: Martı yayınlarının görevlileriyle ilgili yorum yapmıycam çünkü ne eksilerini nede artılarını gördüm. Ayraçmış kitap tanıtımıymış falanmış filanmış bunlar yoktu zaten. Ama güzel indirimler vardı. Ben Martı yayınlarından Sevimli küçük yalancıların ikinci kitabını 7,5 liraya aldım.(Çekimim kötü maalesef :/ )
5.Yabancı Yayınları: Açıkçası yabancı yayınlarında hiç indirim namına bir şey yoktu. Çok fazla alınası kitaplarıda yoktu. Ancak şeker mi şeker, bilgili mi bilgili görevlileri, güzel kitap ayraçları vardı. Yabancı yayınlarından Sokak Kedisi Bob'u aldım.
Epsilon, Artemis ve Pegasus beni en büyük hayalkırıklığına uğratan yayınevleriydi. Pegasustan tam emin değilim ama Artemis ve Epsilon da hiç ama hiç indirim yoktu. Standlarınıda beğenmedim zaten hıh :( Bu arada Arunas yayınlarından Yürüyen Ölüler kitabını alana ajanda hediye ve 15tl.
Her neyse bunlarda yayınevlerinin verdiği ayraçlar ve bir takım...şeyler işte :)

Ve bunlarda yayınevlerinin poşetleri (Çekmezsem içimde kalırdı)
Ve kitaplara toplu bakış;
Eğer kitapları normal bir kitapçıdan alsaydım tam olarak 155tl verecektim. (Umarım yanlış hesaplamamışımdır.)Ancak fuarda tam olarak 80tl verdim.Ama eğer ikinci elciden alsaydım 77,5tl, yarısını ikinci, yarısını birinci elden alsaydım105tl, 4 te 1ini birinci elden..neyse uzatmayım.

Ve son olarak bir anımı paylaşmak istiyorum. Bugün kitap fuarına annemle gittim. Gittiğimizde orada Oktay Ustada vardı. Oktay Ustanın bulunduğu stand kare şeklindeydi. Annem karenin bir kenarında bende karşı kenarındaydım. Ve annem olmayacak şeyi yaptı; "Sümeyyeeeaaağğğ" diye bağırarak oktay ustayı gösterdi. Oktay Ustada hemen baktı tabi. Ben o an eridim ve yok oldum utançtan. Oktay Ustada o arada bir şeyler söyledi ama tabi ben dinleyemedim. Annemse heryerde yaptıpı gibi gülme krizine kapılmıştı :) Ama çok istiyordu oda Oktay Ustadan imzalı bir kitap aldı. Neyse buda böyle bir anı işte. Bir fuarın daha sonuna geldik(Bugün ilk günü bu arada) Tekrar görüşmek dileğiyle. Esen kalın..


4 yorum:

  1. okuyunca tekrar TÜYAP'a gidesim geldi. Yalvarsam İstanbul'da tekrar düzenlerler mi acaba? Püsküllü ayraçlara bayıldım *-* pamuk ipliği merak ettiğim bir kitaptı, sen de beğenirsen alırım bak. Dex çalışanları bizim fuarda çok tatlıydılar aslında, şansına ilgisiz gelmiş bahtsız Kitapkurdum benim :D Melez, Koruyucu, Zehir yiyenler ve Diğer Hikayeler'i bir gün de yalayıp yutacağına iddiaya girebilirim, ben çok beğenmiştim o kitapları. Başlayanlar ise.. bilmiyorum, okuma fırsatım olmadı. Rozet vermediler mi? Kulaklarını çekseydin onların :D Sevimli Küçük Yalancılar da elimde benim de ne zaman okuyacaksam artık, ikinci kitabını aldığına göre beğenmiş olmalısın. Geçen çok sevdiğim arkadaşım Mensis de üçüncü kitabını almıştı, bağımlı gibi okuyor Sevimli Küçük Yalancılar serisini. Sen de mi yakalandın bu bağımlılığa? Darısı benim başıma! :D Sokak Kedisi Bob! Ne kadar da hoş bir apağı ve konusu var o kitabın! ilk gördüğüm yerde almayı planlıyorum. Martı ve Penguen kitabevinin poşetlerine bayıldım. Kese kağıdı poşetler her zaman favorim! Sümeyyeaaaaaaaağ, evet benim annem de yapar onu "Buseeeeeeeee!!" :D Çok kıskandım seni bak, bir bakmışsın yarın Bursa'dayım. içimden acayip kitap fuarına gitmek geliyor!!! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet her kitapta senin güzel onaylarını almak gibisi yok canım(bkz. koruyucu.melez,başlayanlar :)Rozet vermediler ya bak şimdi olay çıkarmadığıma pişman oldum. eğer sevimli küçük yalancılara başlamak istersen birlikte başlarız. Kese kağıdı poşetler benimde favorim çok nostaljik yaaa:)Ayrıca sokak kedisi bobun kapağına dokunman lazım gözlerini farklı bir dokusu var çoook tatlı Buseeeeeeee! Eğer yarın bir baktığımda bursada olursan seni tuttuğum gibi fuara :)

      Sil
  2. Olay çıkardığında orada olmak isterdim! :D Sevimli küçük Yalancılar sürünüyor masamda, bir ara başlamak lazım :). Değil mi? Farklı bir havası var kese kağıdının. Vu-hu! Desene, Sokak Kedisi Bob kitabını aldığım gibi kedinin gözlerini taciz edeceğim! :D Sümeyyeeeeeeeeeeee! kitap fuarını soyup soğana çeviririz biz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet önce soyup soğana çeviririz sonrada olay çıkarıp kaçarız(ama gitmeden bir şekilde o rozetleride almak lazım yoksa içimde kalır)Sokak Kedisi Bobu alınca zaten kendiliğinde ellerin gide gözlere. Çok farklı bir dokusu varyaa! Sevimli Küçük yalancılarada başlar...nasip kısmet işi değil mi? İstediğimizde başlarız kitap kaçmıyor ya :)

      Sil