3 Mart 2013 Pazar

Hayalkırıklığı Yaratan Kitaplar..


Uzun zaman önce aşağıda gördüğünüz kitapları almıştım ve hepsinide çok iyi fiyatlara almıştım. Okumadan önce her şey çok güzeldi. Sonra teker teker kitapları okumak için kitaplıktan almaya yöneldim ve keşke zaman orada dursaydı. Şimdi okudum bakın ne oldu ; Hepsine para verdiğim için kendimi aptal gibi hissediyorum :((
1.Benim Çılgın Ailem; Bu kitabı gerçekten hevesle almıştım arkasında yazanlara dayanarak; yok işte sıcacık bir aile romanı, hem güleceksiniz hem ağlayacaksınız falan filan.. İşte öyle olmadı. Bir kere kitabı 60. sayfasında falan bıraktım. Aslında 30.,40.,50., sayfalarda falan her şeye rağmen okumaya devam ediyordum ama kitabın 60.sayfasında kitabın başından beri kız sandığım ana karakterin erkek olduğunu öğrenince haliyle dur dedim kendime.





2.Ye, Dua Et, Sev; Bu kitabı almadan önceki düşüncelerim kadın güzel yerler gezip onları bizlere aktaracağı falan filandı. Ama kadın daha çok kendi iç dünyasına ağırlık vermiş. Kesinlikle kötü bir kitap değildi bazı yerlerde eğlendimde ama sanırım ben beklentimi yüksek tutmuşum( çünkü kitaba Hilary Clinton ve bir sürü ünlü şarkıcı çok güzel yorum yapmıştı.)






3.Terk Edilişim; Bu kitap tam bir FİYASKO! Gerçekten çok kötü. Kan kusarak bitirdim resmen kitabı. Kesinlikle almayın bu kitabı. İçerisindeki olay tamam güzel, değişik ama çok kötü aktarılmış. hiç duygu yok ki kitabın en büyük sorunlarından biride sonunun kitaba göre çok saçma olmasıydı.

4. Paranormal; Evet bu kitabı birçok kişi çok beğenmiş hatta filmide çıkacak ve bende beğendim fena değildi ama hoşuma gitmeyen birçok noktası vardı. Öncelikle kitabtaki erkek karakterimiz yanlış hatırlamıyorsam bir su çocuktu. Yani sudan oluşuyordu ve istediği kişinin görüntüsünü alabiliyordu ancak kendisine has bir tipi yoktu. Ben kitap okurken karakterleri sık sık gözümde canlandırırım daha da hoşuma gider. Ancak bu kitapta haliyie benim çok ilgimi çeken, ayy nekadar tatlı dediğim bir çocuk gözümde canlanamadı. Bu yüzden beni pek sarmadı.





5.Karmaşanın Efendisi; Bu kitaba daha doğrusu yazara çok sinirliyim çünkü kitabı hiç beğenmedim. Bir kere kitap hiç heyecanlı değildi ki bu çok büyük bir problem olmasına rağmen neyse diyorum çünkü daha büyüğü var kitabın sonu kitabın arkasında söylenmişti. Dolaylı yoldanda değil dosdoğru söylenmişti. Haliyle yarısında anladım böyle biteceğini. Eğer sonunu bilmeseydim en azından son 40 sayfası heyecanlı gelebilirdi.

2 yorum:

  1. Canım Morganville Vampirleri serisinin 5. kitabı o durumdan kötü ama diğer kitaplarını mutlaka okumalısın! Ben sana söyliyim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önceki kitap listemde de bahsetmiştim biri kitap için güzel dedi ya kesin alırım artık :))

      Sil